Rökeriet – hjärtat i vår verksamhet

MED KÄRLEK OCH ALVED…
…röker vi våra produkter på traditionsenligt vis sedan 1993 

Det var då som Nabbens Rökeri & Fisk startades av Pär och Marie Lindeby. Pär och Marie hade precis flyttat hem till Timmernabben efter några år i Värmland. På villatomten vid vikens strand fanns ett gammalt rökeri från 50-talet, som inte hade använts på många år. De två beslutade att skaka liv i de gamla rökugnarna.

Efter ombyggnader och moderniseringar började de att experimentera med fisk som de hade fångat i Kalmarsund. Många tester ledde fram till det uppskattade sortiment som erbjuds idag. Ännu laborerar man med tider, temperaturer, kryddningar och nya produkter, för att kunna erbjuda nyheter i sortimentet år från år.

I rökeriet finns toppmodern och tekniskt avancerad utrustning för kallrökning av exempelvis lax i olika former. Mycket av produktutvecklingen är nu inriktad på just kallrökning, så du kan räkna med att det kommer flera kallrökta delikatesser i sortimentet framöver.

Utöver den fisk som kommer från Kalmarsund, köper man in lax, makrill, räkor, foreller med mera. År 2009 passerade cirka trettio ton fisk genom anläggningen.